מעגלים עצביים בהם מעורבים אזורי מוח כמו האמיגדלה וההיפוקמפוס, הם אלו שנחשבים כבסיס הביולוגי של החרדה. בניסויי סריקות PET נמצא כי בעת הצגת ריח או טעם דוחים או מאיימים, מוגברת זרימת הדם לאמיגדלה, והנבדקים דיווחו על תחושת חרדה מתונה. הממצאים עשויים להעיד על כך שתחושת חרדה היא מנגנון שבמקורו מגן על האדם ונועד למנוע ממנו להיות מעורב בהתנהגויות שעלולות להיות מזיקות.
אנשים אשר מכורים לסמים שיבשו את המנגנון הזה ונמצאים רוב הזמן בחרדה מתמדת והדבר "היחידי" לדבריהם אשר מרים להם את מצב הרוח ונוגד את החרדה זה הסם בו הם משתמשים.
הטיפול באפרכסת האוזן בשילוב הומאופאתיה מותאמת אישית לפי סוג הסם הינה המענה הטוב ביותר והמהיר ביותר להליך הגמילה, ניתן להזמין רמדי ללא טיפול ולשלוח אותו למטופל באמצעות שליח לכל מקום כולל מרכז גמילה.